Charmant boutique hotel in Noorwegen overname gereed

€75.000 GW/INV
€720.000 OG k.k.

Vergunningen

  • Drank- en horecavergunning
  • Terrasvergunning

Gebouwkenmerken

  • Woning aanwezig

Overnameverplichtingen

  • Leveranciers
  • Nee

Extra's

  • Terras

Details

Een buitenkans om de hand te kunnen leggen op dit bijzondere object!

Gelegen nabij het grootste skigebied van Noorwegen, aan de oostgrens van het land en ruim 100 kilometer ten noorden van Oslo wordt dit nagenoeg geheel gerenoveerde hotel-restaurant met eigen parkeerplaats en tuin ter overname aangeboden. Het bedrijf is zowel in de winter als in de zomer geopend. Activiteiten: van langlaufen, skiën, (honden)sledetochten en sneeuwscootersafari’s in de winter tot wandelen, hiking, klimmen, zwemmen en fietstochten tot over de grens met Zweden in de zomer en de herfst. Gasten kunnen hier gedurende het gehele jaar genieten van de prachtomgeving in combinatie met tal van activiteiten. Om het af te maken liggen er op 18 km afstand een speciale fietsarena (mountainbike) en 18-holes golfbaan (Trysil). De skigebieden Stöten en Sälenfjället in Zweden liggen op relatief korte afstand. De laatste jaren stijgen de bezoekersaantallen in Trysil en omstreken van sportieve fietsers in zomer en herfst. Trysil heeft de intentie fiets-hoofdstad van Noorwegen te worden. De toekomstverwachtingen zijn dan ook zondermeer goed te noemen.

Het hotel telt drie verdiepingen en beschikt over 19 kamers (4 eenpersoonskamers en 15 tweepersoonskamers). Daarnaast is het restaurant dagelijks tot 20:00 uur geopend en biedt plaats aan circa 58 gasten. Nadat het restaurant is gesloten kunnen de gasten nog nagenieten in de bar. Het hotel/restaurant biedt een huiselijke sfeer, waarvan de styling, zowel qua inrichting als kleurstelling, door het gehele gebouw is doorgetrokken.

Op dit moment beschikt het geheel ook over een tweetal (privé) appartementen welke eventueel (beide) betrokken kunnen worden bij de verkoopruimte van het hotel. De appartementen zijn onderdeel van het aangebodene. De zolder is momenteel niet in gebruik (buiten het feit dat hier de luchtbehandelingsinstallatie is gelegen); dit biedt eventueel mogelijkheden tot verdere uitbreiding van het aantal hotelkamers. Uitbreiding op eigen grond is ook mogelijk. Ook is er nog een ruim souterrain, waarin de stookruimte, de technische ruimte, de wasserij, een skiberging en droogruimte en een aantal opslagruimten gevestigd zijn.

Het hotel is altijd goed onderhouden; volgens schema wordt er jaarlijks onderhoud gepleegd. Ook zijn er de afgelopen periode door de huidige eigenaren nog een aantal grote investeringen gedaan in zowel het pand als de inventaris. Een lijst met investeringen is beschikbaar. Om de meest recente en grootste te benoemen: geheel nieuwe dakbedekking (2016, ca. 600 m2), gas-gevuld dubbelglas in het gehele pand (start in 2018 en slaatste deel in 2022), nieuwe isolatie en gevelbekleding in het achterste deel van het gebouw (start 2022) en geheel nieuwe stoffering (2019). In 2021 is de tuin opnieuw aangelegd en geëgaliseerd. Naast de zichtbare kenmerken kent het hotel een zeer goede reputatie: maar liefst 10% van de gasten keert meermaals terug. Dit resulteert daarmee dan ook jaarlijks in goede resultaten.

In de afgelopen periode heeft Noorwegen bewezen een veilig land te zijn met een zeer lage besmettingsgraad in het aantal Corona-gevallen. Ook zorgt de staat goed voor haar inwoners, zo ook voor haar ondernemers. Tot op heden is het effect van de Corona-crisis financieel gezien dan ook zeer beperkt gebleven.
Het dorpje waar het bedrijf gevestigd is, beschikt over een aantal kerken, een buurthuis, een buurtsupermarkt met postagentschap, een verzorgingshuis, kinderopvang en een aantal (sport)verenigingen. De gemeente waartoe het dorp behoort, heeft circa 7.500 inwoners, maar beschikt over meer voorzieningen dan men normaal gesproken van een gemeente met dit inwoneraantal mag verwachten. Gezien de grote toeristenstroom beschikt Trysil over verschillende restaurants en bars, alsmede een groot winkelcentrum. Daarnaast zijn er voor de bewoners diverse scholen en is er een ziekenhuis met huisartsenpost. Er is een directe verbinding per openbaar vervoer van en naar Gardermoen (het belangrijkste vliegveld van Oslo), maar met de komst van vliegveld Scandinavian Mountains in 2019, op slechts 20 minuten afstand, is zowel de bereikbaarheid en daarmee eveneens de toeristenstroom alleen maar toegenomen. De komst van dit vliegveld, dat vanaf eind 2019 operationeel is, biedt tal van kansen voor Trysil en haar bedrijfsleven. Gemikt wordt op circa 100.000 extra bezoekers in het verzorgingsgebied. Er gaan ook rechtstreekse vluchten naar Nederland in de winter (Eelde).

Kortom, dit hotel is de uitgelezen kans met het oog op toekomstige groei, maar biedt ook in de huidige situatie uitstekende zakelijke mogelijkheden. Vestiging voor inwoners uit de EU, en met name uit Nederland en België, verloopt over het algemeen vlekkeloos. Wonen in Noorwegen is veilig, de gezondheidszorg staat op een hoog niveau en men kent geen zorgverzekeringspremie. Opleiding voor kinderen is in principe gratis tot een bepaalde leeftijd, waarbij enkel een eigen bijdrage gevraagd wordt. Criminaliteit in dit gedeelte van Noorwegen is een woord wat nog in het woordenboek bijgeschreven moet worden.

Dit object is uitermate geschikt voor een stel of gezin met emigratieplannen als ook voor een ervaren ondernemer die Nederland achter zich wil laten.
Maar het gebouw kan ook gebruikt worden door bijvoorbeeld een projectontwikkelaar die door middel van verbouwingen tegemoet wil komen aan de stijgende behoefte aan woonruimte.

Uitgebreidere informatie en expliciet financiële informatie over de exploitatie wordt alleen verstrekt aan kandidaten met aantoonbaar voldoende middelen om een dergelijke aankoop aan te gaan. Een eigen inbreng van tenminste circa € 365.000 wordt door Noorse banken als minimale eis gezien. De huidige eigenaren hebben besloten om na 16 jaar met veel liefde te hebben gewerkt in 2022 een stapje terug te gaan doen. Het is de bedoeling een verkoop dan ook in 2022 te laten plaatsvinden.

De overnameprijs van het geheel inclusief de bedrijfsinventaris, handelsnaam, website en goodwill bedraagt NOK 8.195.000,-, wat neerkomt op circa € 795.000,- (koers aug. 2021).

Tekeningen

etasje plan 0.jpg

etasje plan 1.jpg

etasje plan -1.jpg

  • ID: 21848
  • Gepubliceerd: 1 augustus 2021
  • Laatste Update: 2 augustus 2021
  • Weergaven: 855