Groningen, Nederland
info@horeca-tekoop.nl

Horeca te koop: landelijk gelegen Restaurant Croonenborgh in Kronenberg (Limburg)

€2.402 Huur p.m.
€84.500 GW/INV

Overnameverplichtingen

 • Brouwerijcontract

Details

Corona-info:
met in achtneming van de huidige RIVM-richtlijnen kunnen ruim 60 gasten tegelijk aanwezig zijn in het restaurant. Op de beide terrassen kunnen in totaal ruim 70 gasten, binnen de gestelde regels, tegelijk verblijven

Prachtige, schilderachtige locatie aan de landelijke Kronenbergweg (no. 19) op ca. 1 km. afstand van het gelijknamige dorp  dat deel uitmaakt van de toeristische/agrarische gemeente Horst a.d. Maas (ca. 42.000 inwoners) in de omgeving van Venlo.

Dit, in prima staat van onderhoud verkerende bijzondere object, oorspronkelijk een boerderij, heeft globaal de volgende indeling:

 • Entreehal naar het uit twee naast elkaar gelegen ruimtes bestaande restaurant van in totaal ca. 150 m² met plaats voor 85 couverts
 • Professioneel ingerichte bedrijfskeuken (ca. 50 m²), diverse bergingen Kinderspeelruimte
 • Dubbele gescheiden toiletgroepen
 • Terrasgelegenheid aan zijkant (tuin) en voorzijde met ruimte voor meer dan 100 stoelen
 • Royaal woongedeelte met o.a. grote woonkamer, keuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers, flinke tuin en terras
 • Het (deel-)gebruik van het ruime parkeerterrein aan de overzijde van de weg

Het (deel-)gebruik van een achter het parkeerterrein gelegen groot perceel (weide en bos met de bestemming “Doe Bos”) Het grondstuk behoort toe aan de verhuurder en mag worden gebruikt voor uiteenlopende buitenactiviteiten als bijv. paintball, speurtochten e.d.

Door persoonlijke keuzes van de exploitanten wensen zij hun exploitatie over te dragen.

Het sfeervolle restaurant is in landelijke maar eigentijdse stijl ingericht en biedt traditionele gerechten en een wisselende seizoenskaart.

Zie ook de zeer informatieve site www.croonenborgh.nl.

De gastenkring bestaat uit een groeiend aantal terugkerende bezoekers uit de regio, maar ook van verder weg: Horst, Venray en Venlo en de gasten van de in de omgeving gelegen attracties. De recensies op o.a. Tripadvisor, IENS, Google en facebook zijn zeer lovend.

Restaurant Croonenborgh ligt in een sterk groeiende toeristisch gebied. Ter indicatie: het aantal overnachtingen stijgt van 1,8 miljoen toeristische overnachtingen in 2019 naar 3,5 miljoen binnen 5 jaar.

De aanwezigheid van Pretpark Toverland, Ruitercentrum de Peelbergen (Equestrian Center de Peelbergen), Schatberg, Center Parcs Limburgse Peel en Meerdal, alsmede de vele wandel- en fietsroutes zorgen voor een nog immer explosief groeiende omzet van het aantal gasten. Ook het, in maart 2019 gerealiseerde, guesthouse/groepsaccommodatie zorgt voor vele gasten.

In 2019 opende aan de overzijde van de straat een mooi en stijlvol ingericht guesthouse dat bijdraagt aan de groei van de gasten en omzet. (overname van dit guesthouse i.c.m. de exploitatie van restaurant Croonenborgh is bespreekbaar)

Ook het in 2015 geopende indrukwekkende moderne ruitersportcentrum De Peelbergen Kronenberg met o.a. 3 grote rijhallen, 4 buitenpistes en tal van andere faciliteiten bevindt zich in de directe omgeving. Tijdens de vele internationale wedstrijden zijn bezoekersaantallen van 25.000 per weekend niet ongewoon. De spin-off hiervan is buitengewoon groot.

N.b. van woensdag 2 tot en met zondag 6 september 2020 vindt er in Kronenberg het FEI WK vierspannen plaats https://www.worldhorsedriving.nl/.

In de onmiddellijke nabijheid in de omringende bossen en natuur treft men tal van fiets- en wandelroutes en, voor de hengelsporters, diverse visvijvers aan.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag vanaf 17.00 uur. Zondag vanaf 11.00 uur. Gesloten op maandag t/m woensdag.

Gezien de locatie en de specifieke omstandigheden ter plaatse biedt dit object mogelijkheden voor diverse formules, waarbij naast de huidige exploitatievorm kan worden gedacht aan een (buitenlandse) specialiteitenrestaurant, partycentrum en zelfs een minicamping, enz.

Geïnteresseerden dienen rekening te houden met een in de huurovereenkomst opgenomen brouwerijverplichting (Leeuw bier) en een af te geven huurwaarborgsom of bankgarantie (3 maanden).

Huurprijs horecaruimten per maand: €  1.802,- excl. BTW
Huurprijs woning:                                   €    600,- vrij v. BTW
Vraagprijs inventaris & goodwill:         €  84.500,-

 • ID: 21205
 • Gepubliceerd: september 30, 2020
 • Laatste Update: november 23, 2020
 • Weergaven: 214