Voormalig bioscoop-theater Venlo (Limburg) te koop

€3.750 Huur p.m.

Overnameverplichtingen

  • Nee

Details

Horeca Venlo (Limburg ter overname): Op zoek naar een bijzonder en multifunctioneel complex voor horeca of indoorrecratie? Dan is het interessant om te weten dat het voormalig bioscoop-theater “Citythater” Venlo te koop staat. Geschikt voor horeca of recreatie in het centrum van Venlo, Limburg.

Oorspronkelijk uit 1907 daterend voormalig bioscooptheater gelegen in de Vleesstraat, de belangrijkste winkelstraat in het levendige Venlose stadscentrum. Gemeentelijk monument.

In de jaren negentig van de vorige eeuw werden hier voor de laatste maal films vertoond, enkele jaren later is het pand intern aangepast voor het organiseren van diner-shows, evenementen en theatervoorstellingen. Sinds 2007 staat het gebouw leeg.

De indeling van dit bijzondere object met zijn karakteristieke gevel is globaal als volgt:

  • Gelijkvloers gelegen entreehal met trappenhuis naar de verdiepingen en de kelders
  • Op de 1e verdieping gelegen horecaruimte (foyer), ca. 130 m² met veel vensteroppervlak aan de Vleesstraat en daarachter gelegen theaterzaal met verschillende hoogteniveaus, groot podium en kleedruimtes (totaal verdieping ca. 600 m² groot)
  • 2e verdieping met aan de voorzijde de voormalige woonruimte van ca. 180 m², later verbouwd tot keuken en opslagruimte, met daarachter de balkons van de theaterzaal
  • Brede trap (vroegere nooduitgang) vanuit de theaterzaal op de 1e etage naar het achterliggende bedrijfsstraatje waaraan het object aan de achterzijde grenst. Mogelijkheid voor lift.
  • Kelders ter grootte van ca. 125 m²    

Sinds jaar en dag zijn de ruimtes op de begane grond aan de Vleesstraat verhuurd aan bekende winkelformules.

Constructief bevindt het object zich in goede staat. Er is geen bedrijfsinventaris aanwezig.

De locatie, midden in het winkelgebied van het Venlose centrum, bevindt zich op loopafstand van diverse parkeergarages, het NS-station, het vernieuwde en vergrote theater De Maaspoort en het enkele jaren geleden gerealiseerde grootschalige winkelproject de Maasboulevard.

De binnenstad is daarnaast op diverse plaatsen, met name aan de zuidelijke kant (voormalig Vleesplein, thans Flujasplein) en het aangrenzende gebied Nieuwstraat en omgeving ingrijpend heringericht en verbeterd en maakt een positieve ontwikkeling door.

Het voormalige City Theater biedt, gezien de ligging en het in verhouding grote aantal beschikbare vierkante meters, uiteenlopende exploitatiemogelijkheden waarbij kan worden gedacht aan combinaties van horeca en entertainment, grootschalige restaurantformules, theater- en muziekevenementen enz.

De horecaruimte op de 1e etage aan de Vleesstraat biedt gelegenheid voor dagelijkse exploitatie richting het winkelende publiek en andere bezoekers van het centrum.    

Namens de eigenaren zijn wij op zoek naar voldoende kapitaalkrachtige geïnteresseerden met de visie om dit stukje plaatselijke geschiedenis weer tot leven te brengen en zijn plek in het lokale en regionale uitgaans- en culturele leven weer te laten innemen.

Oplevering geschiedt geheel vrij van verplichtingen aan leveranciers.

De beoogde huur bedraagt ca. € 45.000,- jaar. excl. BTW maar, mede afhankelijk van concept en investeringen is een instapregeling met staffel bespreekbaar.

  • ID: 21377
  • Gepubliceerd: 13 oktober 2023
  • Laatste Update: 29 oktober 2023
  • Weergaven: 2050